Opakowania do sosów (np. ketchupu i majonezu) powinno posiadać następujące właściwości:
• odporność na agresywne działanie składników, które są używane do wytwarzania sosów (kwas cytrynowy i octowy, oleje roślinne, tłuszcze);
• wysokie właściwości barierowe;
• trwałość;
• funkcjonalność;
• odporność na wilgoć, tłuszcz, zmianę temperatury;
• zachowanie kształtu przy gnieceniu i ściskaniu;
Oferujemy opakowania foliowe z laminatów barierowych i monofolii do pakowania sosów (np. majonezu i ketchupu). Dostępne są standardowe opakowania do sosów, jak również według własnego projektu na indywidualne zamówienie. Foliowe opakowania do sosów oferujemy bez nadruku lub wydrukowanym obrazem drukowanym metodą wklęsłodruku. Do produkcji opakowań do sosów (np. majonezu) stosujemy wielowarstwowe materiały na bazie folii aluminiowej. Skład materiału jest następujacy:
• PET/AL/PE
• PET/PE biały
Najwygodniejszym opakowaniem do sosów (np.majonezu) są torebki typu doypack. Posiadają wygodny i stabilny kształt. Korzystanie z dodatkowych opcji: plastikowego dozownika i nakrętki sprawia, że opakowanie takie jest bardziej funkcjonale i szczelne.