Opakowania na przekąski i słodycze

Przekąska to wygodna krótka nazwa dla szerokiej gamy małych słonych lub słodkich przekąsek.

Od ponad 12 lat produkujemy opakowania na przekąski: chipsy, orzechy, nasiona, sucharki, przekąski ekstrudowane (krążki kukurydziane), popcorn, precle, wędzone i suszone przekąski mięsne i rybne.Tworzymy też opakowania na słodycze: orzechy cukrowane lub polane cukrem, batony z orzechami i miodem, kandyzowane i suszone owoce, batoniki i słodycze kraftowe, ciastka orientalne i inne.

Polimerowe opakowania na słodycze dla dzieci są najlepszym rozwiązaniem dla producentów: są szczelne, lekkie, trwałe, dające się dostosować pod względem designu, a także niskokosztowe. Dla użytkowników końcowych mają one także korzyści: zajmują mało miejsca, łatwo je otworzyć i położyć na dłoni, kiedy jemy w biegu lub w kinie. A co ważne, są tańsze niż podobne produkty w drogich opakowaniach kartonowych czy metalowych.

Pod względem kształtów, opakowania do słodyczy i na przekąski można podzielić na:

  • najpopularniejsze płaskie torebki (torby z trzema uszczelnieniami),
  • stojące torebki (doy-pack),
  • torebki z fałdami (torebki z centralnym uszczelnieniem),
  • torebki z płaskim dnem (kwadratowe dno),
  • rolowane elastyczne opakowania do automatycznego pakowania.

WYMAGANIA WOBEC OPAKOWAŃ NA PRZEKĄSKI

Tradycyjnie przekąski są zaprojektowane do zabrania i jedzenia w drodze, a więc powinny mieć długą trwałość, umożliwiającą przechowywanie ich zarówno w punktach sprzedaży, jak i w domu.

Założeniem jest, że opakowania do słodyczy nie jest szczelne na powietrze, produkt może się zepsuć na skutek światła i promieniowania ultrafioletowego; absorbuje nieprzyjemne zapachy; traci typowy smak i zapach; pogarsza się jego jakość, a także dochodzi do utleniania.

Dlatego rygorystycznie przestrzegamy takich wymogów dotyczących bariery i innych jakościowych aspektów opakowań na przekąski, jak:

  • solidna ochrona produktu przed powietrzem, światłem i wilgocią;
  • ekonomiczność w procesie produkcji;
  • wysoka wytrzymałość, elastyczność, odporność na uszkodzenia mechaniczne;
  • jasny i przyciągający wzrok wygląd opakowania.

RODZAJE OPAKOWAŃ

W zależności od rodzaju produktu, dzielimy rodzaje opakowań na przekąski zawierające olej i bez oleju.

Do tych zawierających olej należą nasiona, ryzyka, chipsy, orzeszki ziemne, koktajle owocowo-orzechowe itp.
Dla tych produktów wybieramy trzywarstwowe materiały z metalizowaną warstwą środkową, aby chronić zawartość przed światłem i dalszym psuciem się, a konkretnie:

  • PET/VMPET/PE
  • PET/MOPP/PE
  • BOPP/VMPET/BOPP
  • MattOPP/VMPET/BOPP

Bez oleju: suszona ryba, mięso jerky, kalmary itp.
Dla tych przekąsek wybieramy takie jedno- lub dwuwarstwowe materiały, jak:

  • BOPP,
  • BOPP/BOPP,
  • BOPP/MOPP,
  • РЕТ/РЕ.

DLACZEGO WARTO WYBRAĆ NASZE OPAKOWANIA?

Nasz zespół zarządzający składa się z doświadczonych profesjonalistów, którzy rozumieją różnice w materiałach i potrzebach klientów. Pomogą oni wybrać odpowiednie materiały, kształt i rodzaj opakowania, aby stworzyć idealne rozwiązanie dla różnych rodzajów słodyczy i przekąsek.
Aby uzyskać kosztorys dla twojego opakowania, dowiedzieć się o warunkach produkcji i otrzymać darmową próbkę, skontaktuj się z nami pod adresem sales@aris-pack.pl lub telefonicznie +48 22 39 06 391.

CZEKAMY NA TWOJE PROJEKTY!

SKONTAKTUJ SIĘ Z MENEDŻEREM